Straal!

In 3 stappen naar een stralend frisse look


Volgens trendvoorspellers, fashion week catwalks en ingewijden in de beauty-branche dienen make-up en style voor de zomerse huid van 2016 fris, stralend en natuurlijk te zijn. Klinkt simpel , nietwaar? Goed nieuws – dat is het ook! Een perfecte, frisse teint is niet zo veel werk als je denkt. Probeer deze tips voor een natuurlijk stralende look met minimale inspanning.

Begin met je huidverzorging
Het klopt: make-up kan wonderen verrichten en een goede uitstraling heeft een magisch positief effect. Om de verzorging tot een minimum te beperken; begin je met een goede basis – je gezicht. Houd de gezichtshuid goed gehydrateerd met een rijk voedende, romige moisturizer en houd de huid mooi egaal door deze ten minste één keer per week te peelen. De huid wordt in de zomer meer blootgesteld aan zonnestraling, denk eraan om meer hydraterende producten te gebruiken bij je huidverzorging. Volgens experts is Royal Jelly hiervoor het meest geschikt. Royal Jelly is een een stof die wordt uitgescheiden door honingbijen, rijk aan vitamine B-complex, aminozuren, vetzuren, mineralen en enzymen, bezit natuurlijke antibacteriële eigenschappen en kan het beste worden toegepast op het gezicht ‘s avonds voor je naar bed gaat. Probeer eens Royal Jelly Ritual Global Longevity Balm van JAFRA.

Experimenteer
Zo kun je bijvoorbeeld in plaats van eerst de foundation en daarna de highlighter op te doen, eerst een druppeltje van de highlighter mengen met je foundation en vervolgens alles met een kwastje of een sponsje aanbrengen. Dit geeft een lichte glans, die je gezicht laat stralen, zelfs als je de rest van je make-up minimaal houdt. Je kunt ook een romige, matte lippenstift met een glanzende lipgloss mengen en daarvan een kleine hoeveelheid op je jukbeenderen aanbrengen voor een jeugdige frisse look. Als je graag wat meer glans wilt, voeg dan nog een druppel koskosnootolie of avocado-olie toe aan je cream blush. Een kwestie van experimenteren!

Vergeet je lippen niet!
Geen frisse, natuurlijke look is compleet zonder een beetje licht getinte, fraai glanzende volle lippen. Hiervoor kun je het beste nude, roze of koraalkleuren gebruiken, om het niet te overdrijven. Met andere woorden: super glanzende rode of bruine lippen in jaren 90 stijl zijn misschien wat veel van het goede, maar een mooie zachte kusmond past perfect bij je nieuwe, frisse jongvolwassen look.
 

Stephanie K. Smith is freelance crossmedia-auteur. Haar teksten zijn op websites zoals CNN.com of National Lampoon gepubliceerd. Daarnaast heeft ze tv-pilots geschreven voor Fox, CBS, The CW en Legendary Television. Ze woont in Los Angeles met haar zoon Dash en haar (vrouwelijke) kat Fred 

http://www.stephanieksmith.com/