Hoe braids ook voor jou werken!

Eenvoudige, maar sophisticated tips om deze trend te ontrafelen

Braids zijn helemaal in. Van de catwalks van de modeweek tot aan elke rode loper in klatergoud-stad zijn de meest elegante vrouwen van de wereld dit seizoen op verrassende wijze aan het vlechten geslagen. Geen wonder trouwens. Of je nu een bad hair day hebt of vindt dat je look nog net een beetje extra kan gebruiken, braids zijn de truc. Chic of casual gekleed, ze kunnen je gezicht meer laten uitkomen, onwillige lokken verstoppen of gewoon een beetje afwisseling brengen in je verder dagelijkse manier van doen. En het mooiste eraan is dat, ongeacht je haarlengte, textuur of vorm van je gezicht, er altijd wel een vlecht is die ook voor jou werkt.  
               
Parlez-vous français?       
Je hoeft geen Frans te kunnen om te zien hoe eenvoudig deze elegante en veelzijdige look in feite is – middellange haren en een paar minuten tijd zijn voldoende. Begin gewoon zo ver van je gezicht af als je wilt en pak drie haarstrengen (een aan de linkerkant, een in het midden en een aan de rechterkant). Begin dan te vlechten en neem al vlechtend steeds meer haar erbij, afwisselend van beide kanten bij elk rondje. Al naargelang je vaster of losser vlecht, krijg je een ander effect. Wil je een dramatische touch? Vlecht strak en stevig. Liever een meer romantische, quasi verwaaide look? Vlecht het haar dan losjes en steek het einde van de vlecht onder je haar, nadat je hem hebt samengebonden. Welke stijl Franse vlecht je ook kiest, het resultaat mag altijd gezien worden. 
              
Laat ze paf staan!  
Als die strak gevlochten Franse vlecht je toch bevalt, waarom probeer je er dan geen twee? Bekend door Kim Kardashian en Beyoncé en op de rode loper gedragen door sterren als Amanda Seyfreid, zijn boxer braids een gemakkelijke manier om een wat edgy touch aan welke outfit dan ook te geven. Deel je haar simpelweg in het midden en volg de instructies voor de Franse vlecht twee keer, een keer voor elke zijde van je hoofd, en vlecht zo strak als je kunt verdragen. Wees niet bezorgd als de vlecht overeind gaat staan (zoals bij corn rows). Deze haarstijl combineert geweldig met smokey eyes en accentueert je gezicht ... samen met je coole presentatie!
        
Probeer eens halflang      
Wat te denken van een wat voorzichtiger benadering? Vlecht niet al het haar op je hoofd! Neem een kleine streng vanaf de voorkant van je hoofd, bij voorkeur aan een zijde van het hoofd of iets uit het midden en maak daarvan een smalle vlecht. Doe hetzelfde aan de andere kant. Bind ze vervolgens beide aan de achterkant van je hoofd samen voor een half opgestoken look die iets eleganter is dan simpelweg aan beide kanten het haar naar achteren te trekken. Je kunt zelfs kleine Franse vlechtjes aan de zijkanten proberen voor wat extra effect. Laat de rest van het haar aan de achterzijde lang en los hangen. En ten slotte ...
               
De kroon op je werk
Als we het hebben over opgestoken haar, dan is een krans van een of meerdere vlechten altijd en overal hip. Wil je het bewijs? Kijk dan maar eens naar Olivia Wilde's Franse braid bij de uitreiking van de Oscars dit jaar. De vlecht cirkelt rond de kroon van haar hoofd en eindigt aan de achterkant in een gevlochten knot. Deze creatie paste perfect bij de grootste party van het jaar, maar zou het net zo goed doen bij elke kantooroutfit – hét kenmerk van de veelzijdigheid van deze stijl.

Stephanie K. Smith is freelance crossmedia-auteur. Haar teksten zijn op websites zoals CNN.com of National Lampoon gepubliceerd. Daarnaast heeft ze tv-pilots geschreven voor Fox, CBS, The CW en Legendary Television. Ze woont in Los Angeles met haar zoon Dash en haar (vrouwelijke) kat Fred 

http://www.stephanieksmith.com/