Zelfzorg-rituelen

Investeer in jezelf. Oogst het succes.

Doorzettingsvermogen is alles voor de moderne vrouw, maar als we op ons productiefst willen zijn, dan moeten we beginnen met voor onszelf te zorgen op de manier waarop we voor anderen zouden zorgen. Dus waarom hebben zoveel vrouwen er zoveel moeite mee als het erop aankomt om tijd in zichzelf te investeren? Of we onszelf niet genoeg waarderen of dat we simpelweg zo druk zijn dat elke seconde telt, als je niet op je best bent kun je niet op je best presteren. Dat in gedachten houdend, hierbij een aantal simpele zelfzorg-rituelen om je fris, levendig en energiek te voelen, en wel over de hele linie.                
              
Ochtendmeditatie
Toegegeven, het kan moeilijk zijn om tijd voor jezelf te nemen, vooral als het er juist om gaat stil te zitten en te ademen. Maar het is bewezen dat 10 minuten per dag reserveren om te mediteren wonderen verricht. Beginnen met je geest leeg te maken, zal je helpen overdag beter te focussen en vermindert het stressniveau door de zuurstoftoevoer te verbeteren. Een extra pluspunt? Je zult er ontspannen uitzien en je ontspannen voelen, uitgerust en klaar om alles aan te kunnen – van een gillende driejarige met de attitude van een tiener tot een lastige klant of je echtgenoot die een schouder nodig heeft om op uit huilen.
               
 Helpende handen
Je nagels laten verzorgen, kan je voorkomen als een luxe verwennerij, maar de resultaten kunnen niet worden overdreven. Los van het feit dat onze handen relatief snel tekenen van veroudering vertonen (wat de verzorging ervan belangrijker maakt dan wat dan ook), jezelf opdragen mooie handen te hebben – wat de lengte van je nagels ook is, is een gemakkelijke en goedkope manier om jezelf te verwennen. Of je nu naar een nagelstudio gaat of het zelf doet, het ritueel van een wekelijkse stoombehandeling, intensieve hydratatie en verzorging van de nagelriemen (met of zonder nagellak) draagt ertoe bij dat je je goed voelt elke keer als je blik op je vingers valt, of dat op het stuur is, op je smartphone of op je partner!               
              
Ga voor een nieuwe huid
Slechte dag gehad? Begin de week fris met een full body scrub, die je geestelijk en lichamelijk een boost zal geven, terwijl een doffe huid weer opfleurt en dode huidcellen worden verwijderd, zodat je weer kunt stralen van binnenuit. Denk eraan dat te veel scrubben schade kan veroorzaken, dus overdrijf het niet. De oplossing? Wekelijkse een nieuw velletje als zelfzorg-ritueel. Neem tijdens je zondagavond- of vrijdagochtend-douche tijd voor je favoriete peeling en scrub je hele lichaam, met extra aandacht voor je knieën, ellebogen en eventuele probleemzones. Crème je daarna in met je favoriete luxueuze moisturizer en voilà – een hele nieuwe jij!