Ik verdien meer dan hij

Tips om elegant om te gaan met je meerverdienersstatus

Veel vrouwen komen tegenwoordig in de soms ongemakkelijke positie dat ze de hoofdbroodwinner thuis zijn, waardoor de vraag rijst "Moet ik me daar zorgen over maken?" De beste manier om met dit gevoelige onderwerp te dealen, is je ervan bewust te zijn, niet je er zorgen over te maken.
              
Feit: In Amerika verdienen vrouwen in bijna een kwart van de huishoudens met echtgenoten tussen de 18 en 65 jaar volgens de gegevens van de American Community Survey meer dan hun mannen Onderzoekster Marianne Bertrand stelde samen met collega’s van de University of Chicago Booth School for Business in een onderzoekGender Identity and Relative Income within Households) ook vast dat veel vrouwen met een groot potentieel om meer te verdienen dan hun echtgenoten – bewust of niet – zichzelf achterstellen door thuis te blijven, slechter betaalde banen te nemen of part time te gaan werken, en zo ervoor kiezend om geen druk op hun relatie leggen door meer te verdienen. Het is ook een feit dat het percentage echtscheidingen hoger is bij stellen waarvan de vrouw meer verdient dan de man.
 
Welnu, omdat jij een van de moedige vrouwen bent die ja heeft gezegd tegen de carrière van haar dromen, hierbij een paar tips om met je nieuw verworven kennis om te gaan:     
               
              
Maak het nieuwe parcour bespreekbaar
Het maakt niet uit wie er meer verdient, het beste voor een relatie is dat beide partners gelijke inspraak hebben in gezinszaken, uitgaven, social events enz. Samen kapitein op het schip gezin zijn, is een weliswaar vermetel doel, maar moet haalbaar zijn door regelmatige ‘status of the familly' check-ins.               
              
Zie in dat huishoudelijke taken een probleem kunnen worden 
Ik ben niet graag de boodschapper van slecht nieuws, maar vrouwen die meer verdienen doen juist vaak meer in de huishouding en niet minder volgens het onderzoek ”American Time Use Survey“ uitgevoerd door het U.S. Bureau of Labor Statistics. Dit onderzoek toont aan dat terwijl mannen gemiddeld 20,8 uur per week besteden aan huishoudelijke taken en de verzorging van de kinderen, vrouwen wekelijks 33,5 uur besteden aan deze activiteiten. De onderzoekers denken dat meerverdienende echtgenotes dit mogelijk doen om eventuele angsten van hun partners te compenseren door meer huishoudelijk werk te doen. Maar een onevenredig deel van de vuile sokken kan alleen maar leiden tot ontevredenheid, verwijten en uiteindelijk een burn-out. een beter idee is de huishoudelijke taken eerlijk te verdelen.              
              
Bespreek financiële beslissingen         
Het was vaak gebruikelijk dat in een huwelijk degene die het meeste geld verdiende de grote financiële beslissingen nam. Dat dient te veranderen. Het partnerschap in je huwelijk moet uitstijgen boven het trouwboekje en financiële beslissingen moeten worden genomen door beide partijen, niet worden gebaseerd op wie hoeveel geld verdient. Spreek gezamenlijk over jullie verwachtingen en hoe er vroeger met geld werd omgegaan in de eigen families. Maak gezinsregels over het uitgeven van geld en stel elkaar vragen als: is het een item als één van de echtgenoten $150 wil uitgeven aan concertkaartjes of nieuwe schoenen? Heb je het gevoel dat een bepaald eigendom, zoals het huis of het appartement, waarin jullie wonen, meer van de één is dan van de ander? Moet die persoon dan de beslissingen nemen wat betreft de herfinanciering of zelfs inrichting? Geef een eerlijk antwoord en maak vervolgens een financieel plan dat  werkt voor je hele gezin.
               
              
Raadpleeg een therapeut             
Als je steeds opnieuw verhitte discussies krijgt over geld, financiële macht en huishoudelijke taken, dan is het tijd naar om een objectieve adviseur te gaan die je helpt om innovatieve oplossingen te vinden.

Victoria Clayton lebt als Autorin in Südkalifornien und schrieb bereits für TheAtlantic.com, The Los Angeles Times, Redbook, Self und zahlreiche andere Magazine. Sie arbeitete als Kolumnistin für Gesundheit und Elternfragen bei MSNBC.com. Sie ist Ehefrau, Mutter, Inhaberin eines Kleinunternehmens, furchtlose Köchin und Yogabegeisterte. 
 

 

http://victoriaclaytonwrites.com/