De top 10 bezienswaardigheden en activiteiten in Parijs

Je gids naar de lichtstad

De Franse hoofdstad is een smeltkroes van klassiek en modern en niet in het minst daarom één van de favoriete bestemmingen ook van doorgewinterde reizigers. Het is tevens één van de zeldzame plaatsen, waar de toeristische attracties even interessant zijn als het opgaan in het dagelijks leven van en het contact met de locals. Dus of je nu een ervaren Parijs-ganger bent of er gewoon een dagje-uit naartoe plant, hier volgt je must-do-lijstje voor als je in de lichtstad bent ...
 
Le Marais

Le Marais ie één van de oudste wijken van de stad en helemaal Parijs zoals je je Parijs voorstelt. Met haar smalle, doolhofachtige straatjes met kinderkopjes en meer architectuur uit de tijd vóór de revolutie dan in welk ander arrondissement ook, is de buurt niet alleen rijk aan geschiedenis, maar ook thuisbasis van de meest hippe galerieën en modehuizen van vandaag.
 
Eiffeltoren

Dat lijkt misschien heel standaard en saai, maar vergis je niet. Er zijn een paar typische bezienswaardigheden die die status ook echt verdienen, en daar hoort de Eiffeltoren absoluut bij. Ga kort voordat het gaat schemeren, om hem bij daglicht, zonsondergang en met zijn beroemde verlichting te beleven.
 
Notre Dame

Ja, het is een kathedraal. Maar wel een die met geen enkele andere te vergelijken is. In 1163 is er met de bouw begonnen. Beklim de 387 treden en geniet van het uitzicht op de meeste andere beroemde bezienswaardigheden van de stad, bijvoorbeeld de Arc de Triomphe en het Panthéon.
 
Quartier Latin

Het Quartier Latin is bekend om zijn bistro's, muziek en hogescholen. Algemeen geldt het als het meest levendige arrondissement van Parijs. Als intellectueel epicentrum was het arrondissement tevens de thuisbasis van de Parijse bohemiens op hun hoogtepunt.
 
De Seine

OK, de rivier die de stad in een linker en rechter oever verdeelt, kan nauwelijks over het hoofd worden gezien. Maar je zou iets missen als je niet een tochtje met de boot vanaf de Pont Neuf, de oudste – en zoals velen zullen zeggen – de mooiste brug van de stad, zou maken.
 
Het Louvre

Het Louvre is het grootste museum van de Westerse wereld en de no. 1 ontmoetingsplaats van veel kunstliefhebbers. Het biedt niet alleen een oneindige collectie, maar ook de heel bijzondere ingang via de glazen piramide in de Cour Napoleon.
 
De Champs-Elysées

Een beetje als de Fifth Avenue in New York, maar dan nog grootser en glamoureuzer. Geen vrouw met ook maar de geringste affiniteit met mode, cosmetica en luxe-artikelen laat zich dit graag ontgaan. Ook al is de plek de afgelopen jaren ten prooi gevallen aan de commercie, je proeft nog steeds de kosmopolitische en elegante chic.
 
Musée d’Orsay

Dit museum bevindt zich in een oud station uit de Belle Époque en hier hangen schilderijen van alle beroemde Franse impressionisten zoals Monet, Degas, Cézanne, maar ook van Van Gogh. Bovendien geniet je van een adembenemend uitzicht op onze volgende bezienswaardigheid, die je niet mag missen.
 
Sacré-Coeur

De basiliek „van het Heilig Hart“ stamt uit de 19e eeuw en torent boven de beroemde wijk Montmartre uit. Binnen kun je je verbazen over de schitterende vergulde plafonds met rode en blauwe mozaïeken en motieven van beroemdheden als Jeanne d'Arc. En voor de avontuurlijker types is er een grafkelder!
 
Bois de Boulogne

Het Bois de Boulogne in het westen van de stad is tweeënhalf keer zo groot als het Central Park. Hier vind je vijvers, botanische tuinen, een dierentuin, een pretpark, twee paardenrenbanen en een tennis-stadion, waarin het French Open toernooi wordt gespeeld.
 
Jardin du Luxembourg

Is dat al nummer 11? Parijs is gewoon te mooi! En de beroemde Luxemburgse Tuin mag gewoon op geen enkel lijstje ontbreken. Sommigen beschrijven de tuin als een wandeling door een Franse film. Hier kun je met zeilbootjes varen, op pony's rijden, er is een poppentheater een carrousel, lanen in prachtige kleuren en meer dan 100 standbeelden van beroemdheden die over de stad uitkijken.