Zie er fantastisch uit in je jeans!

Vind de juiste pasvorm voor je figuur

Jeans behoren tot de comfortabelste en eenvoudigste kledingstukken, die al naargelang de gelegenheid al dan niet kunnen worden gestyled en inmiddels zelfs in de zakenwereld geaccepteerd zijn! Maar wat telt om er in je jeans fantastisch uit te zien en je goed te voelen, zijn het model en de pasvorm. Ziehier een snelle handleiding om de beste jeans voor jouw figuur te vinden:

Ken je jeans-vocabulaire
Als je jeans gaat passen, is het belangrijk om de verschillende modellen en stijlen te kennen. Het eerste is de ‘rise’, dat is de afstand van de kruisnaad naar de bovenkant van de broeksband. Het meest bekend zijn de low rise (tailleband valt onder de heupen), mid rise en hig rise (tailleband boven de heupen). Andere bekende modellen zijn de boot cut (aansluitend op het been, iets uitlopend bij de enkel), skinny (zeer strakke broek van dijbeen tot aan de enkel) en flare (aansluitend op het dijbeen en wijd bij de enkel)

Stevige of platte billen
Als je billen er best mogen zijn, dan is het de kunst een manier te vinden er enerzijds mee te pronken en anderzijds classy te blijven. Probeer een high-waist jeans met een dark denim washing. De hoge tailleband houdt alles keurig bedekt in vorm, terwijl de donkere denim slank afkleedt. Kijk ook naar jeans die weinig of geen versieringen op de achterzakken hebben, zodat een en ander niet al te zeer wordt geaccentueerd. Het tegenovergestelde geldt voor vrouwen met platte billen, kies voor modellen met opvallende zakkleppen of versieringen die de illusie van welvingen geven.

Volle dijen en heupen
Als het gewicht vooral op je bovenbenen en heupen gaat zitten, dan is een hippe, retro-stijl flare jeans voor jou de beste optie. Kies een jeans die goed om je heupen en bovenbenen aansluit en onder de knie wijder wordt; zo creëer je de illusie van lengte en uitgebalanceerde proporties.

Klein en dun of fors
Kleine en dunne vrouwen kunnen er als het ware wat verloren uitzien in jeans met veel stof, kies daarom voor dark denim jeans, die helemaal tot over de enkels gaan (maakt langer), qua model kunnen ze vanzelf alles hebben. Als je je jeans moet afzomen, zorg er dan voor dezelfde kleur garen te gebruiken, zodat de naad van de zoom niet zichtbaar is. Lange vrouwen kiezen voor jeans met een langere beenlengte (Old Navy heeft bijvoorbeeld verschillende modellen), een mid rise jeans kan een een lange taille ook in proportie brengen.


Muffin-top en buikje
Voor vrouwen die een muffin-top of buikje willen camoufleren, zijn dark denim jeans met een mid rise en een ingenaaid shape-wear-pand de beste keus. Je kunt jeans proberen van NYDJ of Levis Perfect Slimming Jeans, beiden hebben ingenaaide shape wear-panden aan de voorkant. Deze jeans zijn ook geschikt voor een muffin top en laten zo je figuur slanker lijken.


Vol figuur
Plus size vrouwen zien er geweldig uit in dark denim, mid rise of boot cut jeans. Zoek naar jeans die genoeg stretch hebben, om je de hele dag door prettig te voelen zonder te slobberen. Jeans met wijde pijpen mogen misschien comfortabel lijken, flatterend zijn ze meestal niet. Je kunt er ook goed chic uitzien in skinny jeans, maar hiervoor gelden dezelfde regels: stretch-stof, mid-rise en liefst in combinatie met een blazer of cardigan.