Parijse chic

Je gids voor een casual en typisch Franse stijl

Ze is een legende, wier stijl nooit verloren gaat. Wie? De jonge Française en haar tijdloos nonchalante Parijse chic. En haar klassieke, maar ook avantgardistische gevoel was nog nooit zo in als nu. Dat betekent dat wij het ook kunnen zijn!
 
Met dit in gedachten volgt hierbij je gids voor Parijse chic
 
Opvallende accessoires
Draag  nooit uitsluitend zwart – geef er een kleine contrasterende touch met een krachtige kleur aan. Denk bijvoorbeeld aan knalgele of opvallend paarse riempjes en sjaaltjes (die op zich al 'echt Parijs' en in dit seizoen absoluut helemaal en vogue zijn).
 
Tweed!
Al in de jaren 90 vierde het, net als nu weer, zijn comeback. In Parijs was tweed echter nooit helemaal out. Combineer een zwart-wit tweed-jasje met een effen ensemble – welke kleur dan ook – en je bent meteen chic voor elke gebeurtenis en elke gelegenheid!
 
Statement-mouwen
Van klokmouwen tot mouwen met ritssluiting en alles ertussenin – mouwen die niet enkel de arm bedekken, zijn dit jaar een rage in de modewereld en een simpele manier om met een Parijse stijl voor de dag te komen. Met verrassende effecten (een kleine kleurige touch hier, een contrasterend patroon of een andere textuur daar) weet je als fashionista geloofwaardig voor de dag te komen.
 
Jeans met versieringen
Laat die strakke jeans een keer in de kast liggen en kies liever voor een jeans met hoge taille, brede pijp en versiersels. Leer, borduurwerk, strepen of ritssluitingen – helemaal hip en ze geven je dagelijkse outfit net even dat beetje extra.
 
En – last but not least – onderschat nooit de power …
 
... van een zwart leren jack
Jazeker, je leest het goed. Een zogenaamd bikerjack met flatterende vrouwelijke pasvorm geeft je look ogenblikkelijk style. Wees eens rebels en draag er eentje samen met je favoriete zwarte jurkje, of met je meest verleidelijke skinny jeans en trui, voor exact het goede contrast met je elegante sieraden en kitten heels. Dit klassieke statement-piece accentueert met zijn hippe, elegante look je casual sexappeal – en daarom gaat het uiteindelijk bij Parijse chic, toch?