Schoonheidsverzorging op grote hoogte

Tips om er ook na de landing nog goed uit te zien

De periode van zomers weer is aangebroken, dus als het even kan, gaan we weer op reis. Helaas weten we echter allemaal dat in een vliegtuig, vooral tijdens lange vluchten, de huid snel kan uitdrogen. Daar komt nog bij dat door de huidige luchtvaartregels de hoeveelheid vloeistoffen en verzorgingsproducten die we mee mogen nemen beperkt is. Daarom hierbij wat tips om ervoor te zorgen dat je er bij aankomst op je droombestemming bij alle beperkingen qua lotionnetjes en crèmepjes nog steeds gezond, gelukkig en mooi uitziet.          
               
Bereid je handbagage goed voor          
Koop vanwege de beperkingen qua hoeveelheid vloeistof die mee aan boord mag worden genomen een reissetje lege flesjes en potjes om je favoriete verzorgingsproducten in te doen. Zorg dat je eenmaal in het vliegtuig je favoriete hydraterende gezichtscrème, serum en handcrème bij de hand hebt.       
               
Klaar voor take-off               
Zodra je aan boord bent, is het tijd om alle make-up te verwijderen voor de duur van de vlucht. De meest gemakkelijke en gemakkelijk mee te nemen methode zijn vochtige babydoekjes. Veeg met eentje over je gezicht zodat je huid schoon wordt en klaar is voor de schoonheidsbehandeling! Om hardnekkige oogmake-up te verwijderen, kun je van tevoren in make-upremover gedoopte wattenstaafjes gebruiken, neem deze tijdens de vlucht mee in een plastic zakje.
               
Hydration masker 
Dan is het nu tijd om je huid te hydrateren. Breng een flinke laag van een rijk voedende hydraterende crème aan op je gezicht (hierdoor zie je er niet uit alsof je een echt gezichtsmasker hebt aangebracht, je wilt immers niet dat andere mensen schrikken!). Breng hierna een oogcrème aan en een hydraterende lippenbalsem zodat je hele gezicht verzorgd is. De laatste stap is het verzorgen van je handen met een hydraterende handcrème – iets wat je tijdens de vlucht steeds moet herhalen.
               
Mag ik een glaasje water?            
Drink tijdens de vlucht zoveel mogelijk water. Maak van elke gelegenheid gebruik om je lichaam van binnenuit te hydrateren. Vermijd alcohol en cafeïne, omdat deze nog meer vocht onttrekken.
               
Landing         
Gebruik ongeveer 1 uur vóór de landing weer een vochtig doekje om je gezicht schoon te vegen. Breng een serum met anti-oxidanten aan om je huid te revitaliseren. Nu is je huid klaar voor een nieuwe make-up. Houd je make-up eenvoudig – een CC-crème met UV-beschermingsfactor zoals de CC Creme van JAFRA is hiervoor je beste keus. Hiermee egaliseer je de teint van je huid en hydrateert en beschermt deze tegelijkertijd. Gebruik een crèmige concealer om donkere kringen onder je ogen te camoufleren. Nu ziet je gezicht er weer stralend uit.    
               
Finishing touch      
Maak je make-up af met een cream blush op je wangen om er gezond en stralend uit te zien. Tip je wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotlood en accentueer je ogen met zwarte mascara. Breng ten slotte een neutrale roze lippenstift aan, – gebruik bij voorkeur een lippenbalsemstick, omdat deze makkelijker door de veiligheidscontroles op het vliegveld komt!

Nina Sutton is televisiepresentatrice, gastspreker en beauty/lifestyle-expert en heeft zich vooral gespecialiseerd op beauty en lifestyle voor moeders. Nina is bovendien één van de winnaressen van de wedstrijd “Real Beauty at Every Age” van People Magazine en staat afgebeeld in de uitgave “Most Beautiful” van 12 april. Met een MBA en professionele ervaring op het gebied van beauty, fashion en verpakkingen voor consumptiegoederen deelt Nina haar ervaring uit de branche met haar internationale publiek.
 

https://www.linkedin.com/in/ninasutton