De kleuring van je haar: hard of harmoniërend?

Hoe kies je de perfecte haarkleuring, die het beste bij je huidtype past?

Van de vrouwen kleurt 65% hun haar, omdat ze zich daardoor aantrekkelijker en zelfbewuster voelen (mannen overigens ook!). Door de enorme keuze aan haarkleuringen is het echter moeilijk om de passende haarkleur bij je huidskleur en je teint te bepalen. We hebben enkele tips verzameld die je kunnen helpen om de perfecte haarkleur voor jou te vinden.


Bepaal de ondertonen van je huid
Welk huidtype je ook hebt, van licht tot donker, je huid heeft koele of warme ondertonen. Je kunt heel gemakkelijk ontdekken welke ondertoon je huid heeft door een wit blad papier naast je gezicht te houden en daarbij in de spiegel te kijken. Vergelijk het contrast van je huid met het witte papier: neem je een gelige kleurnuance waar, dan heeft je huid een warme ondertoon. Als je roze of blauwe accenten ziet, is je ondertoon koel. Zodra je hebt uitgezocht welke ondertoon je huid heeft, kun je beginnen met het kiezen van de juiste haarkleuring. Want als je je haren blond of zwart kleurt, speelt vooral je ondertoon en niet per se je huidskleur een doorslaggevende rol bij de keuze van de juiste kleurnuance.

Lichte huid
Een lichte huid met warme ondertonen komt het beste uit door blonde haarkleuringen met nuances als butterscotch of honing. Goudbruine schakeringen zijn geschikt voor bruine haren. Bij een lichte huid met koele ondertonen past platina- of champagneblond, maar ook asbruin.
 
Middellichte huid
Vrouwen met een middellichte huid en koele ondertonen zien er het beste uit met haarkleuringen in askleurige tinten als zand (blond) of walnootbruin. Je vriendinnen met warme huidtinten staat karamel, boterblond of toffeebruin.

Olijfkleurige huid
De donkerder tinten van een olijfkleurige teint zijn over het algemeen warm. Probeer het eens met askleurig brons en dark gold. Teveel rood of geel kan je haar een messingachtige uitstraling geven, blijf daarom liever bij de askleurige tinten.

Donkere huid
Vrouwen met een donkere huid en blauwe ondertonen zien er geweldig uit in donkere koffiekleuren als Espresso. Voor een warme huid en oranje ondertonen zijn mahonie en toffee het best geschikt.

Houd je kleur bij!
De laatste stap na de keuze van de geschikte haarkleuring voor je type huid is het bijhouden van de kleur en de gezondheid van je haren. Gekleurd haar kan bros en droog worden en er mat uitzien, daarom zijn een hydraterende shampoo en een conditioner heel belangrijk. Voor een stralende haarkleur gebruik je een glansspray als finish.

Nina Sutton is televisiepresentatrice, gastspreker en beauty/lifestyle-expert en heeft zich vooral gespecialiseerd op beauty en lifestyle voor moeders. Nina is bovendien één van de winnaressen van de wedstrijd “Real Beauty at Every Age” van People Magazine en staat afgebeeld in de uitgave “Most Beautiful” van 12 april. Met een MBA en professionele ervaring op het gebied van beauty, fashion en verpakkingen voor consumptiegoederen deelt Nina haar ervaring uit de branche met haar internationale publiek.
 

https://www.linkedin.com/in/ninasutton