60 JAAR BEAUTY EXPERTISE

JAFRA is in 1956 door Jan en Frank Day in Malibu opgericht. Vandaar de naam Ja-Fra. Jan en Frank hadden twee belangrijke uitgangspunten: de beste producten te produceren en belangstellenden de mogelijkheid te bieden een inkomen te verdienen en absoluut plezier te hebben in hun werk – een bedrijf met hart voor de mensen dus.

JAFRA Cosmetics International behoort op het gebied van cosmetica en schoonheidsverzorging tot de wereldwijd toonaangevende bedrijven. JAFRA is een van de snelst groeiende Direct Selling-bedrijven ter wereld. Het internationale netwerk omvat ca. 630.000 zelfstandige Consulenten in 18 landen. De hoofdzetel van JAFRA bevindt zich in Westlake Village, Californië.

Twee belangrijke uitgangspunten kenmerken de bedrijfsfilosofie: de productie van uitstekende producten en de ondersteuning van vrouwen bij het realiseren van hun dromen, om hen te helpen financieel succesvol te zijn en onafhankelijk te kunnen worden.

Het motto „Freedom to be youwordt wereldwijd door ca. 545.000 Consulenten in de praktijk gebracht. Met JAFRA kun je een zelf te bepalen, aantrekkelijk extra inkomen verdienen en zo de mogelijkheid tot meer persoonlijke vrijheid.


Sinds 2004 behoort JAFRA tot de Vorwerk-Groep. Vorwerk is in 2008 onderscheiden als één van de top 10 bedrijven onder de Duitse werkgevers.

IIn 2014 behaalde JAFRA een omzet van 427 miljoen euro en de onderneming is met eigen bedrijven vertegenwoordigd in de volgende landen: VS, Mexico, Brazilië, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Rusland, Indonesië, Dominicaanse Republiek en India. In veel andere landen worden de JAFRA-producten via distributeurs verkocht.